Header Watisklassecontact

Wat is KlasseContact?

Dankzij KlasseContact kunnen kinderen die langdurig ziek zijn blijven meedoen met hun klas. Thuis of in het ziekenhuis gebruiken deze kinderen een laptop die verbonden is met een ICT-set in de klas; de ‘KPN Klasgenoot’. Zo blijven ze in contact met hun klasgenootjes en hoeven ze geen school te missen.

Slimme techniek

KlasseContact zorgt via een mobiele of vaste verbinding dat zieke kinderen met school en klasgenoten worden verbonden. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen blijven meedoen aan de lessen en via woord en beeld communiceren. Zelfs een vraag stellen is mogelijk, door virtueel ‘een vinger op te steken’.

KlasseContact maakt het mogelijk om tijdens de lessen maar mogelijk ook in de pauze of buiten schooltijd contact te houden met klasgenoten. Dat is voor de zieke leerling van groot belang. Ze voelen zich verbonden met hun klasgenoten en lopen minder leerachterstand op.

KPN Mooiste Contact Fonds – KlasseContact
Poster Ut Video

Samenwerking

KlasseContact is een gezamenlijk initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds en EDventure, de branchevereniging van onderwijsadviesbureaus in Nederland.

Bij de uitvoering van KlasseContact wordt nauw samengewerkt met het netwerk Ziezon. Ziezon is het landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs, dat is opgericht door EDventure, de vereniging van onderwijsadviesbureaus, i.s.m.de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra). Gezamenlijk streven zij het doel na langdurig zieke leerlingen te verbinden en in contact te houden met klasgenoten en de school.