Klassecontact Header DesktopKlassecontact Header Desktop

KlasseContact laat kinderen meedoen in de klas

Wat is KlasseContact?

KlasseContact laat kinderen meedoen in de klas Sociaal contact is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Langdurig zieke kinderen missen niet alleen lessen op school, maar ze missen vooral het contact met hun klasgenootjes. KlasseContact verbindt al vanaf 2008 langdurig zieke kinderen met hun klas.
Text Imageklassecontact Aanvragen

KlasseContact aanvragen

Wat betekent KlasseContact voor kinderen, ouders en docenten? We vertellen graag hoe KlasseContact precies werkt, wie ervoor in aanmerking komt en hoe een aanvraag wordt gedaan.

Praktische informatie

Hulpnodig Leerlingthuis
Hulp nodig?

Leerling thuis

Dankzij KlasseContact kunnen langdurig en ernstig zieke kinderen die niet naar school kunnen toch actief meedoen in de les. Met behulp van een laptop thuis en een slimme ICT-set in de klas werden meer dan duizend chronisch zieke leerlingen de afgelopen jaren geholpen.
Hulpnodig Leerlingziekenhuis
Hulp nodig?

Leerling ziekenhuis

Ook wanneer zieke kinderen zich in een ziekenhuis bevinden, hoeft dit geen belemmering te zijn voor direct contact met de klas. Dankzij KlasseContact kan de leerling meekomen met het lesprogramma.
“Wat er gebeurt als de verbinding wordt gemaakt, is met geen pen te beschrijven”
- Bert Wentink, vrijwilliger voor KlasseContact
Buddy
Waarom heeft iedere KlasseContact-leerling in het voortgezet onderwijs een of meer buddy’s?
Lees meer
School
Tot wie kan de school zich richten wanneer er vragen zijn over het in gebruik nemen van KlasseContact?
Lees meer
Monteur
De installatie van de benodigde systemen wordt door een erkend monteur gedaan, zowel thuis als in het ziekenhuis of op school.
Lees meer