Header Praktischeinformatie Ouders
Praktische informatie

Ouders

Zieke kinderen willen ondanks hun ziekte doorgaan met wat ze graag doen. Dus ook naar school gaan en kletsen met vrienden en vriendinnen Met KlasseContact kan je zoon of dochter, wanneer mogelijk, de les volgen en contact houden met klasgenoten. Vanuit huis of in het ziekenhuis. De ervaring leert dat zieke leerlingen dat heel prettig vinden.

Hoe kan ik KlasseContact aanvragen voor mijn zieke zoon of dochter?

Het aanvragen van KlasseContact verloopt via een Consulent Ondersteuning Zieke Leerlingen (OZL). Hoe dat precies in zijn werk gaat, staat omschreven op de pagina KlasseContact aanvragen. Deze consulent blijft het vaste aanspreekpunt voor, tijdens en na afloop van de plaatsing van de KPN Klasgenoot.

Zijn er kosten aan verbonden voor mij als ouder?

Je hoeft niets te betalen voor KlasseContact. De kosten die worden gemaakt, vergoedt het KPN Mooiste Contact Fonds.

Hoe lang mag mijn kind gebruik maken van KlasseContact?

De KlasseContact-set wordt in bruikleen gegeven voor onbepaalde tijd. Totdat de consulent, in overleg met jou en de school, aangeeft dat het gebruik ervan niet meer nodig is. Indien blijkt dat de KlasseContact-set niet gebruikt wordt dan wordt de set opgehaald, zorgvuldig gereinigd en weer ingezet voor een ander ziek kind.

Is de privacy van mijn kind wel gewaarborgd?

Ja. Het gebruik van het systeem is zo geregeld dat nergens op internet gegevens van je zoon of dochter worden opgeslagen. Er worden ook geen beelden met de KPN Klasgenoot en de laptop opgenomen. Wanneer jouw kind de laptop voor iets anders gebruikt dan voor het contact met de school, bijvoorbeeld voor Facebook, dan kunnen andere mensen die activiteiten wel volgen.

Is het gebruik van KlasseContact veilig?

KlasseContact maakt gebruik van meerdere diensten die KPN ook aan haar klanten levert. Hierbij zijn wij gebonden aan wettelijke vereisten om de privacy van jou en jouw kind te waarborgen.

KlasseContact maakt gebruik van beveiligde één-op-één verbindingen waardoor er niemand kan meekijken in de klas of bij je thuis. In het kader van de goede werking van de verbinding en de veiligheid is het niet de bedoeling om andere dingen (spelletjes, muziek of programma’s) op de laptop te installeren.

Kan mijn kind ook buiten schooltijd contact houden met medeleerlingen?

Veel kinderen hebben een internetverbinding. Jouw zoon of dochter kan via allerlei kanalen met de laptop contact houden met zijn of haar klasgenoten, ook buiten schooltijd.

Kijkt de hele klas mijn woonkamer in?

Wanneer jouw kind contact heeft met school staat de webcam van de laptop aan. Dit betekent dat de klas op dat moment meekijkt in huis of de ziekenhuiskamer. Wanneer het contact is beëindigd, wordt de verbinding verbroken en kijkt er niemand meer mee. Daarnaast is de software zo ontwikkeld dat vooral het gezicht van het kind in beeld is. Toch is het aan te bevelen om een plekje in huis te reserveren waar je kind ongestoord de les kan volgen.

Mijn kind heeft de KlasseContact-set niet meer nodig, bij wie moet ik dit melden?

Je kunt dit doorgeven aan de consulent OZL. De consulent zorgt er voor dat de KlasseContact-set retour wordt gemeld en vervolgens wordt opgehaald op de school. We verzoeken je vriendelijk om de laptop op school in te leveren, zodat de complete set op school klaar staat om opgehaald te worden. Lees hier de retourprocedure.

Wat kan ik het beste doen wanneer de KlasseContact-set niet werkt of er storingen zijn in de verbinding tussen thuis en school?

KlasseContact heeft een eigen helpdesk (088 6610862) die je kunt bellen met vragen of problemen. Daarnaast bieden KPN-monteurs ook ondersteuning ter plekke aan.

Ongelukje of diefstal?

Ongelukjes kunnen altijd gebeuren. Mocht de laptop beschadigd of defect raken neem dan gelijk contact op met KlasseContact om de laptop te laten repareren. Bij diefstal van de set moet je aangifte doen bij de politie en het melden bij KlasseContact.

Door welke organisaties wordt KlasseContact mogelijk gemaakt?

KlasseContact wordt gefinancierd door het KPN Mooiste Contact Fonds. De plaatsingen worden uitgevoerd door KPN. De inhoudelijke ondersteuning wordt gedaan door EDventure, de vereniging van onderwijsadviesbureaus in Nederland. De begeleiding van de leerlingen door de consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL) wordt bekostigd vanuit de onderwijsadviesbureaus en de educatieve voorzieningen van de academisch medische centra waar zij werkzaam zijn.

Praktische informatie

Docenten