Header Praktischeinformatie Leerlingen
Praktische informatie

Leerlingen

Wat vervelend dat je ziek bent. Met KlasseContact willen we jou zo veel mogelijk contact laten houden met school, en misschien nog wel veel belangrijker: met al je klasgenootjes, vrienden en vriendinnetjes.

Daarvoor is er de KPN Klasgenoot, waarmee je toch de les kan volgen, dus ook als je niet in de klas kan zitten. Je kunt zelfs in een groepje aan de slag met schoolwerk en je vinger opsteken als je iets wilt vragen. Hieronder een overzicht van vragen die andere kinderen over KPN Klasgenoot hebben gesteld.

Hoe werkt KlasseContact?

Voor KlasseContact krijg jij een laptop en in de klas komt een KPN Klasgenoot te staan. Met deze apparaten lijkt het net alsof je in de klas zit terwijl jij toch ergens anders bent. Op jouw laptop zie je het beeld uit de klas en hoor je de docent en je klasgenootjes praten. Omgekeerd kan de klas jou zien en horen op de KPN Klasgenoot.

Wat is de KPN Klasgenoot?

De KPN Klasgenoot is een speciaal voor KlasseContact ontwikkeld apparaat, dat in jouw klas wordt geïnstalleerd. Met de KPN Klasgenoot kan jij de docent en je klasgenoten horen en zien. Ook kunnen ze jou zien en horen. Hiermee is het voor jou mogelijk om de les te volgen en te praten met klasgenootjes. Zo hoef je het contact met vriendjes en vriendinnetjes niet te missen als je thuis bent of in het ziekenhuis.

Wat kan ik nog meer op afstand met mijn laptop?

Je kan met de camera in de klas rondkijken en inzoomen op bijvoorbeeld het schoolbord. Ook kan je meeluisteren via de draadloze microfoon in de klas. Je kan via jouw laptop en de KPN Klasgenoot je vinger opsteken. In de klas gaat een lampje branden en de docent weet dat jij iets wil vragen of zeggen. Ook is het mogelijk om na de lessen nog even bij te kletsen met je vriendjes en vriendinnetjes.

Kan ik de laptop ook gebruiken voor spelletjes?

Je kan de laptop gebruiken om te internetten en in contact te blijven met je klas. Omdat het vervelend zou zijn als de verbinding niet meer werkt, is het niet de bedoeling dat je andere dingen (spelletjes, muziek of programma’s) op de laptop installeert.

Hoe lang mag ik gebruik maken van KlasseContact?

Je kan zo lang als nodig is gebruik maken van de laptop. Als KlasseContact niet meer nodig is worden de laptop en de Klasgenoot op school verzameld en wordt de set retour gemeld door de aanvragende consulent. De set wordt dan binnen 2 weken opgehaald door de eigen logistieke dienst van KlasseContact.

Wat moet ik doen als de laptop het niet doet?

Neem contact op met de KlasseContact Helpdesk: 088 6610862. Een team van KPN zit klaar om te helpen. Vaak kunnen we via de telefoon weer zorgen dat je de laptop weer kunt gebruiken. Daarbij kunnen we ook op afstand ondersteunen via QuickAssist.

Praktische informatie

Ouders